1 Meng eerst de 350 g bloem met 1 theelepel kristalsuiker, de 25 g bakkersgist en de helft van de melk (2,5 dl) door elkaar in een grote kom. Zorg ervoor dat alle ingrediënten goed vermengd zijn tot een egaal beslag.
2 Dek de beslagkom af met een vochtige handdoek en zet hem op een warme plaats (b.v. op de verwarming). Laat het deeg nu 30 min. rijzen tot het ongeveer in volume verdubbeld is. Intussen kan je de slagroom stijfkloppen. Giet de 2,5 dl slagroom in een hoge kom en voeg er een eetlepel poedersuiker aan toe. Klop de room stijf met een staafmixer op de hoogste stand. Zet de kom met slagroom daarna in de koelkast tot je begint met de afwerking.
3 Neem het gerezen deeg er nu terug bij. Voeg 1 snuifje zout, 3 eieren en 2,5 dl melk toe aan de gerezen beslag en meng het glad.
4 Doe de Solo vloeibaar in een anti-aanbakpan en schep er met een lepel kleine porties beslag in. Bak iedere blini goudbruin aan iedere kant, haal ze uit de pan en laat ze dan rusten op een bord.
5 Schik de afgekoelde blini's op een mooi schaaltje. Lepel de slagroom voorzichtig in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje of gebruik een kleine lepel en doe een toefjeslagroom bovenop elke blini.
6 Werk elke blini af met frambozen, een halve aardbei of verschillende kleurrijke besjes. Als finishing touch strooi je nog chocoladeschilfers over iedere blini. Je kan hier variëren met witte en pure chocoldeschilfers zodat je een prachtig kleurenpalet op je schaaltje krijgt. Smakelijk!