1 Alweeeeeeeer een appelding. Dit noemen wij een appelmeisje. We kochten ze eens bij een bakker op Schiermonnikoog en die noemde het een appelmeisje. Dus doen wij het ook. Als je bladerdeeg in de vriezer hebt en buiten de vriezer appel, suiker en kaneel dan heb je altijd binnen 10 minuten iets heel lekkers bij de thee of koffie.
2 Bladerdeegplakjes door de helft. Bij mij kunnen er 8 (halve) in de oven. Vervolgens meng ik 3 eetlepels suiker met een theelepel kaneel. De halve plakjes met de kleffe kant in de suiker/kaneel drukken en op de bakplaat (met bakpapier) leggen met de suiker naar boven. Appels schillen en in schijfjes snijden en op de plakjes leggen. De oven staat inmiddels op 200/220 graden. In het midden zetten en kookwekker op 10 minuten.
3 Maar wel in de gaten blijven houden want het gaat snel. Ik strooi geen suiker/kaneel op de appel want dan krijg je zwarte randjes. Wel bestrooi ik ze later met poedersuiker. Heel vers opeten.
4 Het is echt zo’n snel snel vlug vlug lekkertje dat je zo gemaakt hebt.
Appelmeisje Binnen 10 minuten iets lekkers bij de is een recept van Solo Open Kitchen