Zoek
Smoutebollen
4
30 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500 gram patisseriebloem
1/2 liter melk
2 eieren
30 gram verse gist
2 el suiker
bloemsuiker
zout
frituurolie
Bereiding
1
Verwarm de melk op een zacht vuurtje tot ze lauw is.
2
Los de gist samen met 1 eetlepel suiker op in een kopje lauwe melk.
3
Doe de rest van de melk bij de bloem. Klop stevig tot een glad beslag. Doe er dan ook de gistmelk bij en meng goed.
4
Splits de eieren. Roer de dooiers los met een snuifje zout en 1 eetlepel suiker. Meng ze door het beslag.
5
Klop de eiwitten stijf tot het schuim in pieken rechtop staat. Spatel de eiwitsneeuw luchtig door het beslag.
6
Dek de kom af en laat het beslag 15 minuten rijzen.
7
Schep 1 of 2 eetlepels van het beslag (dat niet meer vloeibaar mag zijn) in de frituurolie.
8
Bak de smoutebollen goudgeel, terwijl je ze met een schuimspaan voortdurend omdraait.
9
Laat de smoutebollen uitlekken op keukenpapier. Bestrooi ze met bloemsuiker.
Smoutebollen is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Smoutebollen eenvoudig
30 min
Nagerecht
Bekijk recept
Smoutebollen
30 min
Nagerecht
Bekijk recept
Smoutebollen
20-30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Smoutebollen
0 min
Bekijk recept
Smoutebollen eenvoudig
30 min
Nagerecht
Bekijk recept
Smoutebollen
30 min
Nagerecht
Bekijk recept
Smoutebollen
20-30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Smoutebollen
0 min
Bekijk recept