Italiaans kaastaartje met gedroogde tomaat

2
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Neem bij voorkeur roomboterbladerdeeg uit de diepvries. Laat de plakjes bladerdeeg naast elkaar op het werkblad ontdooien. Vet de taartvormpjes in met olie. Droog de tomaatjes met keukenpapier en snijd ze in kleine stukjes. Snijd de mozzarella in kleine blokjes. Roer de pesto met de eieren los en roer hier de ricotta met de Parmezaanse kaas, tomaat en mozzarella door. Breng het mengsel op smaak met versgemalen peper. Verwarm de oven voor tot 220 graden Celsius. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar op een met bloem bestoven werkblad en rol het deeg uit. Bekleed de vormpjes met het bladerdeeg. Prik de bodem met een vork enige keren in en schep het kaasmengsel in de vormpjes. Bak de kaastaartjes in de voorverwarmde oven in circa 25 minuten gaar.

Italiaans kaastaartje met gedroogde tomaat is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Bonensoep met ciabatta
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sappig Italiaans stoofvlees
20 min-
Bekijk recept
Rijstsalade met basilicumdressing
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ciabattina-toast met paprikasalade
20 min Voorgerecht
Bekijk recept