1 Vormpjes ca 10 cm doorsnede. Zelf gebruik ik een bakplaat met uitsparingen om minipizza's te maken of muffinvorm.
2Voorbereiding
3 Verwarm de oven voor op 200ºC of gasovenstand
4 Leg de roomkaas wat eerder uit de koelkast, zo wordt hij wat zachter en is gemakkelijker te verwerken.
5 Laat ondertussen het bladerdeeg in ongeveer 10 minuten op het aanrecht ontdooien.
6Voorbereiding swijze
7 Klop in een kom met een vork het ei los.
8 Roer er daarna de roomkaas, het spek en de kerriepoeder door.
9 Vet de vormpjes dun in met de boter. 1
0 Leg in elk vormpje een plakje bladerdeeg en druk dit goed aan. 1
1 Prik met een vork gaatjes in de bodem. 1
2 Verdeel het eimengsel over de vormpjes. 1
3 Strooi de geraspte kaas erover. 1
4 Knip de bieslook erboven fijn. 1
5 Vouw de overblijvende punten van de plakjes bladerdeeg weer naar binnen 1
6 Bak de taartjes in het midden van de oven in ca. 20 minuten gaar. 1
7 Laat ze na het bakken 5 minuten afkoelen. Maak ze daarna voorzichtig los uit de vormpjes.1
8 Serveertips 1
9 Serveer ze (lauw)warm (dan komt de smaak het beste tot zijn recht), maar koud kan natuurlijk ook.2
0 Tip: Heerlijk als aperitiefhapje bij de borrel maar ook geschikt als lunch of voorgerecht.Als lunch en voorgerecht serveer ik het taartje op een bedje salade,