Hartig feestelijk minitaartje

4
20 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Vormpjes ca 10 cm doorsnede. Zelf gebruik ik een bakplaat met uitsparingen om minipizza's te maken of muffinvorm.
  • 2
    Voorbereiding
  • 3 Verwarm de oven voor op 200ºC of gasovenstand
  • 4 Leg de roomkaas wat eerder uit de koelkast, zo wordt hij wat zachter en is gemakkelijker te verwerken.
  • 5 Laat ondertussen het bladerdeeg in ongeveer 10 minuten op het aanrecht ontdooien.
  • 6
    Voorbereiding
    swijze
  • 7 Klop in een kom met een vork het ei los.
  • 8 Roer er daarna de roomkaas, het spek en de kerriepoeder door.
  • 9 Vet de vormpjes dun in met de boter. 1
  • 0 Leg in elk vormpje een plakje bladerdeeg en druk dit goed aan. 1
  • 1 Prik met een vork gaatjes in de bodem. 1
  • 2 Verdeel het eimengsel over de vormpjes. 1
  • 3 Strooi de geraspte kaas erover. 1
  • 4 Knip de bieslook erboven fijn. 1
  • 5 Vouw de overblijvende punten van de plakjes bladerdeeg weer naar binnen 1
  • 6 Bak de taartjes in het midden van de oven in ca. 20 minuten gaar. 1
  • 7 Laat ze na het bakken 5 minuten afkoelen. Maak ze daarna voorzichtig los uit de vormpjes.1
  • 8 Serveertips 1
  • 9 Serveer ze (lauw)warm (dan komt de smaak het beste tot zijn recht), maar koud kan natuurlijk ook.2
  • 0 Tip: Heerlijk als aperitiefhapje bij de borrel maar ook geschikt als lunch of voorgerecht.Als lunch en voorgerecht serveer ik het taartje op een bedje salade,

Hartig feestelijk minitaartje is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Minitaartje met zoete tomaatjes en brie
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Spinazie-minitaartje
10-20 min -
Bekijk recept
Minitaartje Gevuld Met Franse Kaas En Gerookte Zalm
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ham-aspergetaartje met salade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartig gevulde ciabatta
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Blini’s
35 min
Bekijk recept
Hollandse box-hartig
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept