Zoek
Hartige hapjes in bladerdeeg
6
20 min
Solo Open Kitchen
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
plakjes bladerdeeg
100 gr rundergehakt
100 gr roompaté
1 tl kerriepoeder
zout en peper
1 handje walnoten
Bereiding
1
Heb je ze al eens zelf gemaakt? Echt, het is in een handomdraai gebeurd.
2
Leg de plakjes bladerdeeg uit elkaar op je werkblad en laat ze ontdooien.
3
Vermeng intussen het rundergehakt met kerriepoeder, peper en zout naar smaak en maak er 20 kleine balletjes van.
4
Meng de walnoten door de paté.
5
Verdeel in 20 stukjes. Snijd elk plakje bladerdeeg in vier vierkantjes.
6
Leg op 20 vierkantjes een balletje gehakt en op de andere 20 een stukje pate.
7
Vouw de flapjes schuin dicht en plak de randen met water op elkaar.
8
Verwarm de oven voor op 225 graden.
9
Leg de flapjes op een ingevet bakblik.1
0
Bestrijk de flapjes met losgeklopt ei en bak in 20 minuten in de oven krokant en mooi bruin.1
1
Tip, bestrooi de gehakt hapjes met een klein beetje vers geraspte kaas. Gebruik jonge kaas, de kaas moet niet overheersen.
Hartige hapjes in bladerdeeg is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tompouce met zalm en asperges
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige broodtaartjes
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentequiche
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige appelbollen
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept