Taartjes met dadels en gember

4
45 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de dadels minstens 2 uur marineren in het abdijbier.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 3 Roer de zachte boter met 80 gr suiker tot een romig mengsel.
  • 4 Voeg er één na één de eieren aan toe en roer telkens goed glad.
  • 5 Strooi er de gezeefde bloem bij en vermeng tot een glad beslag.
  • 6 Snij de gember in stukjes.
  • 7 Doe de gember,de geraspte sinaasschil en het mespunt zout bij het beslag.
  • 8 Vet kleine flexible taartvormpjes in met extra boter.
  • 9 Laat de stukjes dadels uitlekken,maar vang het bier op.1
  • 0 Verdeel de stukjes dadel over de bodem van de vormpjes.1
  • 1 Schep er het beslag over de stukjes dadel.1
  • 2 Bak de taartjes 30 minuten in het midden van de warme oven. Ontvorm de taartjes en laat ze afkoelen op een rooster. 1
  • 3 Breng het bier met de rest van de suiker aan de kook.1
  • 4 Voeg er de sinaasappelsliertjes aan toe en laat inkoken tot een stroopje. 1
  • 5 Leg op ieder dessertbordtje een taartje. 1
  • 6 Lepel er wat van het bierstroopje bij.1
  • 7 Werk af met een toef slagroom,sinaasappelsliertjes en bestrooi met poedersuiker.

Taartjes met dadels en gember is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Sambal badjak Jansen
30 min-
Bekijk recept
Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Sinaasappelgember vinaigrette
- 10 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bladerdeeghapjes met champignons en rivierkreeften
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Brie-walnotentaartjes met honing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept