1 Met warm weer voor de deur komt ook het buiten eten weer in beeld.
2 Deze groentetaart is daar bij uitstek geschikt voor.
3 Neem 150 gram (diepvries)doperwten (of in kleine stukjes gesneden sperziebonen of groene asperges) en kook die in een paar minuten beetgaar.
4 Afgieten en afkoelen.
5 Snipper een ui en bak die glazig.
6 Daar gaat een courgette bij die eerst in de lengte door de helft gesneden is en daarna in dunne plakjes alsmede twee uitgeknepen tenen knoflook.
7 Beetje gaar en bruin bakken en op het laatst 100 gram verse spinazie erdoor en laten slinken.
8 Pan van het vuur en doe er dan de doperwten (boontjes/asperges) bij en een flinke hand verse basilicum die je in stukjes trekt.
9 Peper en zout naar smaak. 1
0 Oven kan nu op 180 graden.1
1 Roer in een kom 250 gram ricotto samen met 250 gram mascarpone, 4 eieren en 50 gram verse parmezaan los en schep er de afgekoelde groente goed door. 1
2 Springvorm van 20 cm invetten en bestrooien met parmezaan.1
3 De hele zaak kan in de vorm en uiteraard strooien we nog wat parmezaan over de bovenkant. 1
4 In het midden van de oven in 30 minuten bruin bakken.1
5 Ik zet de springvorm altijd op een stukje aluminiumfolie zodat eventueel vocht dat eruit loopt niet gelijk op de bodem van de oven aan het verbranden slaat.1
6 Laat de taart vooral afkoelen voor je hem eet (makkelijk als je eters krijgt!) en serveer hem met een knapperige groene sla (van de rest van de spinazie?). 1
7 De taart is een beetje veel voor twee personen maar vergeet niet dat hij de volgende dag ook nog heerlijk is als lunch.
Groentetaart met ricotta en mascarpone is een recept van Solo Open Kitchen