Provençaalse visquiche

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C
  • 2 .Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
  • 3 Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog.
  • 4 Snijd de scholfilets in lange smalle repen.
  • 5 Snijd de ansjovisfilets in de lengte doormidden.
  • 6 Pel de uien en snijd ze in smalle ringen.
  • 7 Verhit de olie en bak hierin de uienringen 5 minuten op een laag vuur.
  • 8 Roer de kruiden erdoor.
  • 9 Laat de haricots verts goed uitlekken en meng ze voorzichtig met de repen schol en de uiringen.1
  • 0 Klop de eieren met het champignonsauspoeder en 3/4 van de geraspte kaas los, voeg de repen schol, het uienmengsel en de haricots verts toe. 1
  • 1 Vet een springvorm van 22 cm in met wat boter en bekleed de vorm met het bladerdeeg, plak de randjes met een klein beetje koud water goed op elkaar. 1
  • 2 Prik met een vork hier en daar gaatjes in de bodem. 1
  • 3 Vul de vorm met het scholmengsel.1
  • 4 Leg de ansjovisreepjes erop en strooi de rest van de kaas erover. 1
  • 5 Bak de taart midden in de hete oven in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar.1
  • 6 Snijd de taart in punten, serveer hem warm of koud. 1
  • 7 Lekker met een gemengde salade met tomaat. 1
  • 8 Tip: maak kleine hartige taartjes en serveer ze als voorgerecht of lunch.

Provençaalse visquiche is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Provencaalse Visquiche
30-60 min -
Bekijk recept
Provencaalse Visquiche
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provencaalse Visquiche
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
*Provencaalse Visquiche*
30-60 min -
Bekijk recept

Provençaalse runderreepjes
15 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige ratatouillequiche
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse aardappelschotel
25 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse pasta met tonijn en tomaat
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept