3 Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog.
4 Snijd de scholfilets in lange smalle repen.
5 Snijd de ansjovisfilets in de lengte doormidden.
6 Pel de uien en snijd ze in smalle ringen.
7 Verhit de olie en bak hierin de uienringen 5 minuten op een laag vuur.
8 Roer de kruiden erdoor.
9 Laat de haricots verts goed uitlekken en meng ze voorzichtig met de repen schol en de uiringen.1
0 Klop de eieren met het champignonsauspoeder en 3/4 van de geraspte kaas los, voeg de repen schol, het uienmengsel en de haricots verts toe. 1
1 Vet een springvorm van 22 cm in met wat boter en bekleed de vorm met het bladerdeeg, plak de randjes met een klein beetje koud water goed op elkaar. 1
2 Prik met een vork hier en daar gaatjes in de bodem. 1
3 Vul de vorm met het scholmengsel.1
4 Leg de ansjovisreepjes erop en strooi de rest van de kaas erover. 1
5 Bak de taart midden in de hete oven in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar.1
6 Snijd de taart in punten, serveer hem warm of koud. 1
7 Lekker met een gemengde salade met tomaat. 1
8 Tip: maak kleine hartige taartjes en serveer ze als voorgerecht of lunch.