Zoek
Appeltaart à la grandmère.Oma’s onweerstaanbare
8
60 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
100 gr zachte roomboter
75 gr witte basterdsuiker
200 gr bloem
1 ei
4-5 friszure appels
1 zakje vanille suiker
4 el abrikozen jam
1 el citroensap
1 lage taartvorm 24 cm ingevet
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Meng in een kom de boter met 50 gram suiker .
3
Voeg de bloem, het ei en een mespunt zout toe en kneed alles snel tot een soepel deeg.
4
Vorm van het deeg een dikke worst en wikkel het in plasticfolie Laat het deeg minimaal 30 minuten in de koelkast rusten.
5
Schil intussen de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in dunne partjes. Snijd het deeg in dunne plakken van ca. 3 mm dik .
6
Beleg de taartvorm met de plakjes deeg.
7
Duw de naden goed dicht, zodat de bodem en rand van de vorm met deeg zijn bedekt.
8
Leg de appelschijfjes er in overlappende cirkels op.
9
Strooi er de rest van de suiker en vanillesuiker over. 1
0
Bak de taart ca. 45 min. in de oven goudbruin. Verwarm in een pannetje de abrikozenjam met het citroensap en bestrijk hier de appels mee .1
1
Laat de taart (tot lauwwarm) afkoelen en snijd in punten.1
2
TIP: Lekker met een bol vanille-ijs of een toef crème fraîche.1
3
TIP 2: Als de deegrand in de oven te snel bruin wordt, kun je de rand met een reep aluminiumfolie afdekken. Bak de taart verder gaar en goudbruin.
Appeltaart à la grandmère.Oma’s onweerstaanbare is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Onweerstaanbare Rocky Karamel
40 min
Nagerecht
Bekijk recept
Onweerstaanbare Chocomousse
20-30 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Onweerstaanbare Chocomousse
20-30 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Onweerstaanbare Zoetzure Kip
30-60 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Omgekeerde appeltaart
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Appel-citroentaart van de barbecue
100 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Appeltaart met amandel
85 min
Bekijk recept
Normandische appeltaart
20 min
Gebak
Bekijk recept