Appeltaart à la grandmère.Oma’s onweerstaanbare

8
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Meng in een kom de boter met 50 gram suiker .
  • 3 Voeg de bloem, het ei en een mespunt zout toe en kneed alles snel tot een soepel deeg.
  • 4 Vorm van het deeg een dikke worst en wikkel het in plasticfolie Laat het deeg minimaal 30 minuten in de koelkast rusten.
  • 5 Schil intussen de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in dunne partjes. Snijd het deeg in dunne plakken van ca. 3 mm dik .
  • 6 Beleg de taartvorm met de plakjes deeg.
  • 7 Duw de naden goed dicht, zodat de bodem en rand van de vorm met deeg zijn bedekt.
  • 8 Leg de appelschijfjes er in overlappende cirkels op.
  • 9 Strooi er de rest van de suiker en vanillesuiker over. 1
  • 0 Bak de taart ca. 45 min. in de oven goudbruin. Verwarm in een pannetje de abrikozenjam met het citroensap en bestrijk hier de appels mee .1
  • 1 Laat de taart (tot lauwwarm) afkoelen en snijd in punten.1
  • 2 TIP: Lekker met een bol vanille-ijs of een toef crème fraîche.1
  • 3 TIP 2: Als de deegrand in de oven te snel bruin wordt, kun je de rand met een reep aluminiumfolie afdekken. Bak de taart verder gaar en goudbruin.

Appeltaart à la grandmère.Oma’s onweerstaanbare is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Onweerstaanbare Rocky Karamel
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Onweerstaanbare Chocomousse
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Onweerstaanbare Chocomousse
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Onweerstaanbare Zoetzure Kip
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel-citroentaart van de barbecue
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Appeltaart met amandel
85 min
Bekijk recept
Normandische appeltaart
20 min Gebak
Bekijk recept