Rabarbertaart à la Véronique

6
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Boter de taartvorm zeer goed in met Solo.
  • 2 Strooi vervolgens bloem in de vorm.
  • 3 Leg nu het kruimeldeeg in de vorm en druk goed aan. Niet in prikken.
  • 4 Snij nu de rabarber in gelijke stukken en doe deze in een kom samen met de suiker en de bloem of maizena. Goed mengen.
  • 5 Doe dan op de bodem van de taart een laagje gemalen Petit-Beurre koekjes of je kan dit ook vervangen door een laagje zelfgemaakte frangipanedeeg. Dit laagje mag 1 cm dik liggen.
  • 6 Giet daarbovenop het mengsel van rabarber en doe een 6-tal stukjes boter hier en daar bovenop de taart. Zet dit een drie kwartier in een oven van 175 graden.
  • 7 Laat de taart goed afkoelen vooraleer u deze uit de vorm neemt. De taart is klaar. Smakelijk.
  • 8 Wie dit met Frangipanedeeg wil doen in plaats van de koekjes, dan kan je dit gebruiken om het frangipanedeeg te maken.
  • 9 Frangipanedeeg : 1
  • 0 Voor de frangipane:1
  • 1 • 200 gram zachte hoeveboter op kamertemperatuur1
  • 2 • 125 gram griessuiker1
  • 3 • 2 eitjes1
  • 4 • 130 gram poeder van amandelen (gekocht of zelf gemalen)1
  • 5 • 125 gram bloemsuiker1
  • 6 • 180 gram bloem1
  • 7 • 100 ml volle melk, ook op kamertemperatuur1
  • 8 • 1 dopje amandelextract1
  • 9 • 1 snuifje zout2
  • 0 • Neem een grote kom en weeg er de 200 gram boter en de 125 gram suiker in af en klop met een handgarde los. • Voeg er 1 eitje bij en roer om tot het eitje volledig in het beslag is opgenomen. • Herhaal met het volgende eitje. • Voeg er dan 130 gram amandelpoeder aan toe en 125 gram bloemsuiker en roer met een spatel door het beslag. • Voeg er tenslotte 180 gram bloem, 100 ml volle melk en 1 dopje amandelextract aan toe en meng alles goed door elkaar. • Voeg er tenslotte 1 klein snuifje zout aan toe en roer nogmaals goed door elkaarDoe dan de frangipane op de bodem van de taart in plaats van de Petite-Beurrekoekjes. Ook dit is zeer lekker.

Rabarbertaart à la Véronique is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tongrolletjes Veronique
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wafels à la Véronique
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse salade à la Véronique
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti Bolognese à la Véronique
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rabarbertaart met dadels
95 min
Bekijk recept
Rabarbertaart
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Frisse rabarbertaart
20 min -
Bekijk recept
Rabarbertaart
35 min Nagerecht
Bekijk recept