3 Leg nu het kruimeldeeg in de vorm en druk goed aan. Niet in prikken.
4 Snij nu de rabarber in gelijke stukken en doe deze in een kom samen met de suiker en de bloem of maizena. Goed mengen.
5 Doe dan op de bodem van de taart een laagje gemalen Petit-Beurre koekjes of je kan dit ook vervangen door een laagje zelfgemaakte frangipanedeeg. Dit laagje mag 1 cm dik liggen.
6 Giet daarbovenop het mengsel van rabarber en doe een 6-tal stukjes boter hier en daar bovenop de taart. Zet dit een drie kwartier in een oven van 175 graden.
7 Laat de taart goed afkoelen vooraleer u deze uit de vorm neemt. De taart is klaar. Smakelijk.
8 Wie dit met Frangipanedeeg wil doen in plaats van de koekjes, dan kan je dit gebruiken om het frangipanedeeg te maken.
9 Frangipanedeeg : 1
0 Voor de frangipane:1
1 • 200 gram zachte hoeveboter op kamertemperatuur1
2 • 125 gram griessuiker1
3 • 2 eitjes1
4 • 130 gram poeder van amandelen (gekocht of zelf gemalen)1
5 • 125 gram bloemsuiker1
6 • 180 gram bloem1
7 • 100 ml volle melk, ook op kamertemperatuur1
8 • 1 dopje amandelextract1
9 • 1 snuifje zout2
0 • Neem een grote kom en weeg er de 200 gram boter en de 125 gram suiker in af en klop met een handgarde los. • Voeg er 1 eitje bij en roer om tot het eitje volledig in het beslag is opgenomen. • Herhaal met het volgende eitje. • Voeg er dan 130 gram amandelpoeder aan toe en 125 gram bloemsuiker en roer met een spatel door het beslag. • Voeg er tenslotte 180 gram bloem, 100 ml volle melk en 1 dopje amandelextract aan toe en meng alles goed door elkaar. • Voeg er tenslotte 1 klein snuifje zout aan toe en roer nogmaals goed door elkaarDoe dan de frangipane op de bodem van de taart in plaats van de Petite-Beurrekoekjes. Ook dit is zeer lekker.
Rabarbertaart à la Véronique is een recept van Solo Open Kitchen