Zoek
Frangipane taart
5
30 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
200 g zelfrijzende bloem
200 g suiker
2 eieren
80 g amandelpoeder
130 g Solo
Amandelessences
Abrikozenconfituur
Bladerdeeg
150 g poedersuiker
3 tl water
Bereiding
1
Solo tot een romige massa kloppen.
2
Eieren, suiker en amandelessences toevoegen.
3
Gezeefde bloem en amandelpoeder toevoegen.
4
5 min. laten kloppen.
5
Leg de bladerdeeg in een bakvorm en prik er met een vork in.
6
Smeer een rijkelijke laag abrikozenconfituur op het bladerdeeg.
7
Verder vullen met het frangipane beslag.
8
Leg hier bandjes deeg op van 4 à 5 mm breedte op regelmatige afstand.
9
Vorm zo een traliewerk van deegbandjes boven het beslag.1
0
Ongeveer 45 min. bakken in een oven op 190° C1
1
Voor het glazuur meng je beetje bij beetje het water door de poedersuiker. Strijk wat glazuur op de taart.
Frangipane taart is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Taart met rode pompelmoezen
Nagerecht
Bekijk recept
Slagroomtaart
50 min
Gebak
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische taart met prei
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frangipane met vanillesaus
30 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Platte notentaart
2 uur-
Bekijk recept
Notengebakjes
1 uur-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bakewell taart
30 min
Gebak
Bekijk recept