Tarte tatin met ananas en gember

4
55 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de anaans en snij hem in kleine driehoekjes. doe de suiker in een pan en voeg er de boter aan toe. Laat zachtjes koken tot je een blonde karamelsaus bekomt. voeg er dan de ananasblokjes aan toe en bak deze tot ze helemaal gekarameliseerd zijn. bestrooi de ananas met gemberpoeder. Haal de pan van het vuur en laat enkele minuten afkoelen.
  • 2 Spreid het deeg uit over een bebloemd werkblad. Snij er 4 schijven uit met een diameter die iets kleiner is dan de vormpjes. Beboter de taartvormpjes. Verdeel de gekarameliseerde ananas over de bodem.
  • 3 Plaats een schijfje deeg bovenop de ananas en bak in een voorverwarmde oven van 180°C 20 tot 25 min. Of tot het deeg goudbruin is. Haal de taartvormen uit de oven, plaats er een bordje op en laat 5 min. afkoelen. Haal de taarten uit de vormen en dien onmiddellijk op.

Tarte tatin met ananas en gember is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Sambal badjak Jansen
30 min-
Bekijk recept
Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Sinaasappelgember vinaigrette
- 10 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mini tarte tatin met kerstomaten
35 min Snack
Bekijk recept
Tarte tatin met vijgen en walnoten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Tarte tatin van asperges en gebakken schelvis
2 uur-
Bekijk recept