Red velvet cake

8
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Warm je oven voor tot op 175°.
  • 2 Meng de gezeefde bloem, de cacao en het zout tot een geheel. Meng in een andere kom de rode kleursof onder de karnemelk en zet deze weer weg.
  • 3 Doe de boter, de suiker, de eieren en de vanille in een grote kom en klop deze met een mixer tot een geheel.
  • 4 Giet een derde van de "bloemmix" erbij en mix het totdat het volledig gemend is. Doe daarna een derde van het melkmengsel erbij en verder kloppen totdat het er volledig doorgemixt is. Daarna weer een derde van de bloem, gevolg door de melk totdat het op is. LET OP: doe niet alle bloem en karnemelk er in één keer in, want dan kan je cake hard worden.
  • 5 In een klein kommetje meng je de baking soda en de azijn. Dit mengsel roer je door het deeg. Giet de cake in een ingeboterde vorm (of vormen) tot de helft ongeveer. Tik zachtje de vorm op je aanrecht of tafel zodat luchtbelletjes eruit kunnen.
  • 6 Zet deze 30 minuten in de oven op 175°.
  • 7 Prik in de cake met een mes en als er niets aan blijft kleven, is ze klaar.
  • 8 Je kan je cake frosten met roomkaas of (zoals ik verkies) met slagroom (liefst zelfgemaakt natuurlijk) Decoreer ze naar keuze en als tip: heel lekker met aardbeien!

Red velvet cake is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladetoetje
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Ontbijtcake met noten en banaan
15 min
Bekijk recept
Chocoladefondue
Nagerecht
Bekijk recept

Vega-quesadilla
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde gamba's met aardappelchips
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min Snack
Bekijk recept
Garnalenrisotto met groene groente
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept