Aardappeltaart met geitenkaas, honing en tijm

4
30 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
  • 2 Verwarm de oven voor op 200?C. Vet de bakvorm in met olie. Bekleed de vorm met bakpapier en vet dit ook licht in.
  • 3 Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Kook ze in water met zout in circa 15 minuten beetgaar.
  • 4 Giet de aardappelplakjes af en laat ze iets afkoelen.
  • 5 Smelt de boter en meng de afgekoelde boter door de crème fraîche en de honing. Klop de eieren los en meng de tijm en de geraspte kaas erdoor.
  • 6 Meng het eimengsel door de crème fraîche.
  • 7
    Voorbereiding
    swijze
  • 8 Schep de aardappelplakjes en het eimengsel in de bakvorm. Strijk de bovenkant glad. Bak de aardappeltaart 30 a 35 minuten in het midden van de oven totdat de bovenkant goudbruin is. Laat de taart iets afkoelen in de vorm en snijd in stukken.
  • 9 Serveer met balletjs in tomatensaus en salade.1
  • 0 Een fraaie witte huiswijn koel geschonken is hier op zijn plaats.

Aardappeltaart met geitenkaas, honing en tijm is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rode uien met tijm
Bekijk recept
Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Witlof-aardappeltaart
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Amerikaanse zoete aardappeltaart
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardappeltaart van Perupas
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappeltaart met ham
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept