1 Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden. Laat ondertussen de plakjes bladerdeeg ontdooien op je aanrecht.
2 Maak daarna het gehakt aan met de gehaktkruiden en snipper het witte uitje. Giet een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak het uitje aan circa 3 minuten. Zodra het uitje glazig is geworden, voeg je het gehakt toe en bak je dit rul.
3 Vet ondertussen je springvorm of bakvorm in met een bakspray, olijfolie of boter. Leg de plakjes bladerdeeg zo in de vorm dat alles goed bedekt is. Vergeet de randen niet!
4 Prik daarna in de bodem met een vork een paar gaatjes, zodat de lucht weg kan. Wil je geen ‘natte’ bodem, strooi dan een dun laagje paneermeel over het bladerdeeg.
5 Meng daarna de eieren met de slagroom in een mengkom. Zodra het gehakt klaar is, schep je het gehakt op het bladerdeeg. Eventueel kan je ook nog wat maïs over het gehakt doen. Giet daarna het slagroom mengsel over de hele gehakttaart, zorg ervoor dat het slagroom-mengsel goed verdeeld is. Als laatste kan je nog wat gehalveerde roma tomaatjes boven op de taart doen.
6 Tip voor de kaasliefhebbers: strooi nog wat geraspte kaas over de taart voordat deze de oven in gaat. De gehakttaart kan nu voor ongeveer 40 minuten de oven totdat het slagroom mengsel gaar is.
7 Serveer de gehakttaart met verse bieslook en daarbij bijvoorbeeld een salade.
Heerlijke gehakttaart met romatomaten, mais is een recept van Solo Open Kitchen