1 Het is geen moeilijk te bereiden recept maar dat maakt de smaak er niet minder op! Met dit recept kan je ook weer varieren, bijvoorbeeld paprika in plaats van prei. Daarnaast nog een smakelijke komkommer dille salade voor bij de quiche .
2 Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Snijd daarna prei in ringen en snipper het uitje. Giet een scheutje olijfolie in een pan en fruit de prei met het uitje zachtjes aan.
3 Vet dan de quichevorm in met bijvoorbeeld boter en bekleedt deze daarna met het deeg.
4 Als de prei en het uitje zacht zijn geworden, schep je deze op de bodem van de quiche. Daaroverheen de zalm en garnalen verdelen.
5 Klop daarna de eieren los met het kookroom los. Voeg daarbij flink wat (gedroogde) dille en versgemalen peper toe.
6 Giet het ei-kookroommengsel over de taart. De quiche kan nu voor ongeveer 45 minuten in de oven totdat deze gaar is.
7 Als de quiche in de oven staat kan je eventueel nog een lekkere komkommer-dille salade bereiden.
8 Komkommer-dille salade
9 1 komkommer1
0 4 eetlepels yogonaise1
1 zout, gedroogde dille1
2 Snijd de komkommer in de lengte door en haal met een lepel de zaadjes eruit. Snijd de komkommer in hele dunne plakjes. Meng de komkommer met de yogonaise, zout en gedroogde dille. Bewaar de komkommer-dille salade in de koelkast, totdat je deze wilt serveren, zodat de smaken nog beter kunnen intrekken.