Zoek
Echte Aalsterse vlaaien
10
60 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
4
sterren op basis van
1
stem(men)
Ingrediënten
1 liter Melk
6 Aalsterse Mastellen
150 gram kandijsiroop
100 gram fijne witte suiker
150 gram bruine suiker
1/4 koffielepel foeli
1 koffielepel Kaneel
4 eiers
Bereiding
1
1
De hard geworden mastellen verbrijzelen
2
Melk op het vuur zetten, maar niet laten koken.
3
Doe in de melk de zuiker en kandijsiroop.
4
Laat de melk afkoelen tot lauw
5
Voeg de verbrijzelde mastellen toe.
6
voeg nu de eiers toe ( eigeel en eiwit te samen)
7
Voeg kaneel en foeli toe.
8
Alles fijn mixen.
9
de oven voorverwarmen op 225 °C (boven en onderwarmte)1
0
De grote vuurvaste kom met bereiding in de oven zetten .1
1
Na 60' de oven nog een 30' lager zetten op 180 à 200 °C1
2
Je kan met een mes in de vlaaien steken en als ze niet meer aan het mes blijft kleven is ze klaar.1
3
EET SMAKELIJK VAN DE ECHTE AALSTERSE VLAAIEN
Echte Aalsterse vlaaien is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Aalsterse Vlaaien
60 min
Nagerecht
Bekijk recept
vlaaien in de microgolf
25 min
Nagerecht
Bekijk recept
Aalsterse vlaaien
120 min
Nagerecht
Bekijk recept
Aalsterse Vlaaien
0 min
Bekijk recept
Zalm met paksoi
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tournedos met koffiecrunch en aardappel-knoflookcrème
45 min-
Bekijk recept
Erwtensoep
100 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Bonenstamppotje
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept