1 De over voorverwarmen op 180 graden. Vet je ronde schaal in met boter en bebloem hem.
2 Mix de cacaopoeder met 4 eetlepels kokend water en roer tot het een zachte en consistente massa vormt. Klop vervolgens 200 gram boter en 200g suiker tot je de suiker amper nog ziet. Voeg daarna de cacao toe, samen met de eieren, bloem en bakpoeder. Zorgt ervoor dat alles goed gemengd is en voeg daarna de amandelschilfers toe.
3 Je kan één ronde bakvorm gebruiken en daarna de taart in twee snijden, of je kan twee vormen gebruiken van dezelfde grootte. Bak de taart gedurende 25 minuten.
4 Maak ondertussen de topping:
5 Verwarm de 100 gram boter, 100 gram poedersuiker en de zwarte chocolade met 3 eetlepels melk. Laat het niet aanbranden! Kleine tip: Zeef de poedersuiker zodat je geen klonters krijgt in je topping!
6 Wanneer de taart de over uit mag, laat je deze afkoelen.
7 Klop de room stijf en smeer de ene taarthelft in. Leg nu de frambozen en aardbeien op de slagroom & leg voorzichtig de andere helft op de taart.
8 Daarna mag je de topping over de taart gieten en... smullen maar!
Heerlijke chocoladetaart met rood fruit is een recept van Solo Open Kitchen