Torta della Nonna

10
65 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Deeg:
  • 2 70g eigeel loskloppen met 180g suiker.
  • 3 De bloem zeven. Boter, citroenzest en zout toevoegen en mengen. Dan het ei-suikermengsel toevoegen, kneden tot een deeg. Laat 3u rusten in de koelkast.
  • 4 Vulling:
  • 5 Melk, room en 1 eetlepel van de (150g) suiker, op een laag vuur aan de kook brengen.
  • 6 Eigelen en de resterende suiker samen opkloppen. Daar de maïzena, het citroensap en zest aan toevoegen en verder opkloppen.
  • 7 De warme melk op het mengsel gieten, goed mengen en terug op het (laag) vuur zetten. Blijven roeren, tot het kookt, dan nog even doorroeren. In een kom laten afkoelen met plasticfolie over.
  • 8 Springvorm inboteren en ook wat bloem verdelen over de vorm.
  • 9 Rol 1/2 van het deeg uit, gebruik dat deel om de bodem van je springvorm mee te bekleden.1
  • 0 Rol 1/3 uit, vorm hier de zijkanten mee.1
  • 1 Vul de taart met de pudding.1
  • 2 Rol de rest van het deeg uit (ev. tussen 2 vellen bakpapier) en leg het op de pudding. Duw de zijkant en bovenkant samen.1
  • 3 Strooi de pijnboompitten erover.1
  • 4 30'-40" in een voorverwarmde oven van 180°C1
  • 5 Afwerken met poedersuiker!

Torta della Nonna is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tonijncreme Alla Nonna Pina
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Pasticcini Della Nonna
20-30 min -
Bekijk recept
Torta Della Nonna
30-60 min -
Bekijk recept
Aubergineprutje
30-60 min -
Bekijk recept

Torta di noci
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Torta salata
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Torta al limone met Italiaans schuim en basilicum-citroensiroop
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladetaart met amandelen
20 min Nagerecht
Bekijk recept