Red Velvet Cupcake

20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zeef de bloem met het cacaopoeder en meng er het zout door.
  • 2 Klop de boter met de suiker en het vanille-extract tot het zacht en luchtig is. Voeg er een voor een de eieren bij.
  • 3 Meng de karnemelk met de rode voedingskleurstof. Voeg nu afwisselend het bloemmengsel en de roodgekleurde karnemelk bij het beslag.
  • 4 Zet in een muffinvorm papieren cupcakevormpjes. Vul ze voor driekwart met het beslag. Bak de cakejes ongeveer een 20-tal minuten op 180°C.
  • 5 Laat ze nadien afkoelen op een rooster. Wacht liefst 2 uur voor je ze afwerkt met de frosting.
  • 6 Frosting:
  • 7 Klop de room tot slagroom.
  • 8 Klop in een andere kom de mascarpone, de suiker en het vanille-extract. Spatel de room door het mascarponemengsel en laat ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast.
  • 9 Je kan de frosting met een spuitzak spuiten of met een spatel op je cupcakes leggen.1
  • 0 Werk af met een framboosje.

Red Velvet Cupcake is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Vanille cupcakes
20 min -
Bekijk recept
Frambozenmacarons
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Marsepein worteltjes
- 10 min-
Bekijk recept
Hartige cupcake met peterseliecrème
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept

Vega-quesadilla
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde gamba's met aardappelchips
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min Snack
Bekijk recept
Garnalenrisotto met groene groente
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept