1 Zeef de bloem met het cacaopoeder en meng er het zout door.
2 Klop de boter met de suiker en het vanille-extract tot het zacht en luchtig is. Voeg er een voor een de eieren bij.
3 Meng de karnemelk met de rode voedingskleurstof. Voeg nu afwisselend het bloemmengsel en de roodgekleurde karnemelk bij het beslag.
4 Zet in een muffinvorm papieren cupcakevormpjes. Vul ze voor driekwart met het beslag. Bak de cakejes ongeveer een 20-tal minuten op 180°C.
5 Laat ze nadien afkoelen op een rooster. Wacht liefst 2 uur voor je ze afwerkt met de frosting.
6 Frosting:
7 Klop de room tot slagroom.
8 Klop in een andere kom de mascarpone, de suiker en het vanille-extract. Spatel de room door het mascarponemengsel en laat ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast.
9 Je kan de frosting met een spuitzak spuiten of met een spatel op je cupcakes leggen.1