1 Neem een kom en zeef daar de bloem en het zout in en voeg de suiker toe. Maak een kuiltje in het midden en voeg eieren vermengd met melk in 1 keer toe. 1
2 Klop tot er geen klontjes meer zijn. Afdekken met plastic en 20 minuten laten staan. 1
3 Giet vervolgens 2-3 el beslag in een ingevette koekenpan en bak de pannenkoek totdat de onderkant goudbruin is.1
4 Leg op een bord en dek af met een theedoek en bak de volgende; stapel de pannenkoeken op totdat het beslag op is.1
5 2 Kaasvulling: Klop de roomkaas en de boter tot een glad mengsel. Doe hierbij de basterdsuiker, de vanille-essence, citroenschil en het sap en klop het glad. Leg vervolgens 2 el kaasvulling en 4 kersen in het midden van iedere pannenkoek, vouw de randen naar binnen en rol hem op. Leg ze op aparte borden en schep wat kersensaus over iedere pannenkoek.1
6 3 Voor de kersensaus meng je 65 ml overgebleven siroop met maïsmeel in een pannetje. Voeg daaraan rum of brandewijn en de rest van de siroop. Op matig vuur roeren tot het kookt en dikker wordt. Lekker is te serveren met poedersuiker, ijs of dikke room.
Pannenkoeken met kersen en roomkaas is een recept van Solo Open Kitchen