Gevulde marsepeinkoekjes

4
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Zeef de bloem om je werkblad en maak er een kuiltje in. Verdeel de Solo in kleine blokjes en doe hem in het kuiltje, samen met de suiker en de losgeklopte eidooier. Meng alles met de vingertoppen, voeg 2 eetlepels melk toe en kneed het deeg kort tot een homogeen geheel.
  • 3 Laat het deeg 4 uur afgedekt rusten in de koelkast.
  • 4 Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer een halve centimeter. Steek hieruit ronde lapjes (met een serveerring of een klein glas).
  • 5 Rol kleine bolletjes van de marsepein. Leg op elk lapje deeg een bolletje marsepein en plooi ze dicht tot halve maantjes. Druk de randen goed aan.
  • 6 Bekleed een bakplaat met bakpapier of een siliconenmatje en leg hierop de marsepeinkoekjes. Schuif ze in de oven en laat ze 15 à 20 minuten bakken. Laat de koekjes afkoelen op een rooster en bestrooi ze net voor het serveren met bloemsuiker.

Gevulde marsepeinkoekjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Vijgen met marsepeinkoekjes
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Marsepeinkoekjes zonder suiker
60 min Nagerecht
Bekijk recept
Sinaasappelbonbons
Bekijk recept
Sinaasappelbonbons
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept