1 Deze mix van chocoladekoekjes, karamel en marshmallows is onweerstaanbaar!
2 In dit recept wordt gebruik gemaakt van mini-marshmallows. Als je deze niet kunt krijgen, knip dan grote marshmallows in stukjes met een keukenschaar. Bestrooi de schaar met poedersuiker om het knippen makkelijker te maken.
3 Stamp de koekjes fijn met bijvoorbeeld een deegroller of pureestamper. Zorg dat je ze niet helemaal tot poeder stampt, maar ook nog stukjes overhoudt.
4 Smelt de boter in een steelpannetje.
5 Voeg de suiker en de gecondenseerde melk toe terwijl je roert met een garde.
6 Breng het mengsel, al roerend met een garde, aan de kook.
7 Zet het vuur lager en laat het mengsel 5 – 10 minuten zachtjes koken totdat je een dikke, goudbruine karamel hebt. Blijf roeren met de garde zodat de karamel niet aanbrandt. De karamel moet aan de garde blijven kleven.
8 Schud de marshmallows bij de stukjes koek.
9 Giet de karamel over het koekmengsel. Roer door elkaar met een lepel. 1
0 Schep het mengsel in een ovenschaal. 1
1 Laat het geheel 30 minuten afkoelen.1
2 Smelt de chocola in een steelpan. 1
3 Giet de gesmolten chocola over het karamelmengsel. 1
4 Laat de Rocky Karamel afkoelen en zet hem in de koelkast. Na 2,5 uur is de koek hard genoeg om te eten.1
5 Gebruik voor dit soort plaatkoeken een ovenschaal van ongeveer 22 bij 22 cm. Je krijgt dan een wat lagere koek (ongeveer 3 cm) en de stukjes zijn wat beter te snijden.