Citroen-yoghurttaartje met appel

8
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Heerlijke frisse appeltaart van roerdeeg. Lekker fris door de citroen en heerlijk smeuïg door de yoghurt.
  • 2 . Bij de citroen-yoghurttaart is een toefje slagroom erg lekker!
  • 3 Hulpmiddelen
  • 4 Springvorm 26 cm doorsnede
  • 5 mixer of keukenmachine
  • 6
    Voorbereiding
  • 7 Springvorm (26 cm. doorsnede) invetten en met bloem bestuiven.
  • 8 Appels schillen, in vieren delen en klokhuis verwijderen.
  • 9 Appels inritsen met een vork of met een mesje licht insnijden. Meng de appels met 3 eetlepels citroensap om verkleuren te voorkomen.1
  • 0
    Voorbereiding
    swijze1
  • 1 Oven voorverwarmen op 175 graden. (Hete lucht 150 graden) Zachte boter, suiker, citroenrasp en mespunt zout cremig mixen. Eieren één voor één erdoor roeren. 1
  • 2 Bloem en bakpoeder of zelfrijzend bakmeel afwisselend met de yoghurt en de rest van het citroensap door het ei/botermengsel kloppen.1
  • 3 Deeg in de springvorm verdelen.1
  • 4 Appelstukken met de ronde kant naar boven dicht tegen elkaar in het deeg drukken. Bestrooien met (riet)-suiker.1
  • 5 Plm. 1 uur bakken in het midden van de voorverwamde oven. Af laten koelen en bestrooien met poedersuiker. 1
  • 6 Serveertips1
  • 7 Lekker bij koffie en thee.

Citroen-yoghurttaartje met appel is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept