1 Heerlijke frisse appeltaart van roerdeeg. Lekker fris door de citroen en heerlijk smeuïg door de yoghurt.
2 . Bij de citroen-yoghurttaart is een toefje slagroom erg lekker!
3 Hulpmiddelen
4 Springvorm 26 cm doorsnede
5 mixer of keukenmachine
6Voorbereiding
7 Springvorm (26 cm. doorsnede) invetten en met bloem bestuiven.
8 Appels schillen, in vieren delen en klokhuis verwijderen.
9 Appels inritsen met een vork of met een mesje licht insnijden. Meng de appels met 3 eetlepels citroensap om verkleuren te voorkomen.1
0Voorbereiding swijze1
1 Oven voorverwarmen op 175 graden. (Hete lucht 150 graden) Zachte boter, suiker, citroenrasp en mespunt zout cremig mixen. Eieren één voor één erdoor roeren. 1
2 Bloem en bakpoeder of zelfrijzend bakmeel afwisselend met de yoghurt en de rest van het citroensap door het ei/botermengsel kloppen.1
3 Deeg in de springvorm verdelen.1
4 Appelstukken met de ronde kant naar boven dicht tegen elkaar in het deeg drukken. Bestrooien met (riet)-suiker.1
5 Plm. 1 uur bakken in het midden van de voorverwamde oven. Af laten koelen en bestrooien met poedersuiker. 1
6 Serveertips1
7 Lekker bij koffie en thee.
Citroen-yoghurttaartje met appel is een recept van Solo Open Kitchen