Zoek
Worstenbroodjes met zongedroogde tomaat
2
30 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
300 g gehakt
1 ei
1 vel bladerdeeg
1 doosje zongedroogde tomaten
verse parmezaanse kaas
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op ± 200°C.
2
Rol het vel bladerdeeg open op tafel. Snijd het in twee gelijke delen.
3
Verdeel het gehakt over de twee delen. Leg het in een rolletje aan de langste zijkant.
4
Mix de zongedroogde tomaatjes in een keukenrobot.
5
Leg er naar smaak op het gehakt (dit kan je ook weglaten).
6
Rasp de Parmezaanse kaas en strooi het over het gehakt.
7
Rol de bladerdeeg rond het gehakt. Zo krijg je een mooi rolletje.
8
Duw het gehakt in het rolletje naar één kant. Druk dan de deeg plat met een vork (dit geeft een mooi effect).
9
Snij nu de rolletjes in stukjes. Kies zelf de grootte maar.1
0
Ik heb er van 3 à 4 cm breed.1
1
Kluts een ei en bestrijk de bovenkant met een borsteltje.1
2
Zet de worstenbroodjes ± 20 min in de oven op 200°C.1
3
Blijf er op het einde wel bij, het kan snel gaan.1
4
Ideaal als aperitiefhapjes of zelfs als middageten!1
5
Ook kinderen lusten dit graag :-)
Worstenbroodjes met zongedroogde tomaat is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Tomaat en courgette uit de oven
30 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brabantse mini-worstenbroodjes
85 min-
Bekijk recept
Brabantse worstenbroodjes
15 min
Snack
Bekijk recept
Roggeworstenbroodjes
30 min
Bekijk recept
Worstenbroodje met spinazie
Hoofdgerecht
Bekijk recept