8 Dit is echt smullen! De smakencombinaties in dit nagerecht zijn onweerstaanbaar, want passievrucht en banaan passen net zo goed bij elkaar als tomaten en basilicum of perziken en room - het is een gouden combinatie. Dit is een geweldige verjaardagstaart als u eens iets anders wilt dan slagroom of vruchtentaart.
9 Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een taartvorm van 28 cm in.1
0 Maak het deeg: doe de bloem, boter, het zout en de poedersuiker in een keukenmachine en meng tot het geheel op broodkruim lijkt.1
1 Voeg de melk en eidooiers toe en meng tot er een zacht deeg ontstaat.1
2 Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en rol het uit tot het een diameter groter dan de taartvorm is.1
3 Druk het deeg in de taartvorm en laat het overtollige deeg over de rand hangen. Zet de deegvorm minstens 30 min. in de koelkast.1
4 Bekleed het koude deeg met aluminiumfolie en strooi er rijst of bakbonen op.1
5 Bak de deegvorm 20 min. in de oven. Verwijder de folie en de rijst of bakbonen. Bestrijk het deeg met het geklopte ei en bak het nog 10-15 min., tot het goudbruin is. Zet de oventemperatuur op 170 °C.1
6 Maak de vulling: doe 100 g suiker, 75 ml water en het passievruchtensap in een pan en verhit ze zachtjes tot de suiker oplost. 1
7 Roer goed, neem het mengsel van het vuur en laat het afkoelen.1
8 Klop de eieren en de resterende 125 g suiker in een kom tot het mengsel bleek en luchtig is. 1
9 Schenk de room erbij en meng. Voeg de passievruchtensiroop toe; bewaar 3 eetlepels voor de bovenkant. Schenk het ei-roommengsel in de deegvorm, schuif de taart in het midden van de oven en bak hem ongeveer 40 min., tot de vulling bijna gestold is.2
0 Neem hem uit de oven en laat hem ongeveer 30 min. afkoelen en nagaren.Pel de bananen en snijd ze in plakjes van 2 cm. Leg ze netjes op de taart en lepel de bewaarde siroop en wat pulp erover.