- doe 2/3 van de bloem in een kom"},{"@type":"HowToStep","text":"2.
- maak een kuiltje in het midden van de bloem en voeg daarin de gist,ei en melk aan toe"},{"@type":"HowToStep","text":"3.
- voeg er de suiker,zout en boter aan toe "},{"@type":"HowToStep","text":"4.
- kneed langzaam deze ingrediënten er onder door"},{"@type":"HowToStep","text":"5.
- kneed langzaam beetje bij beetj de rest van de bloem erbij"},{"@type":"HowToStep","text":"6.
- doe het deeg in een andere kom, bestuif met wat bloem en dek af met een handdoek"},{"@type":"HowToStep","text":"7.
- laat 20 minuten rijzen"},{"@type":"HowToStep","text":"8.
- haal het deeg uit de kom en bestuif je werkplek et wat bloem kneed het deeg daarna ongeveer 5 min."},{"@type":"HowToStep","text":"9.
- maak 9 bolletjes (ongeveer allemaal even groot) en laat 10min rijzen"},{"@type":"HowToStep","text":"10.
- rol de bolletjes uit tot ze ongeveer 15cm lang zijn en laat 5min. rusten "},{"@type":"HowToStep","text":"11.
- na de rustpauze rol ze uit tot ze ongeveer 30cm lang zijn en vorm daarmee de vlecht met 3 strengen"},{"@type":"HowToStep","text":"12.
- strijk de vlechten in met wat eigeel en laat 35 à 40min rijzen "},{"@type":"HowToStep","text":"13.
- bak 10 tal minuten op een voorverwarmde oven va 230 °C"},{"@type":"HowToStep","text":"14.
- haal uit de oven en laat afkoelen"}],"recipeYield":"6 "}