vlechtbrood

6
100 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    - doe 2/3 van de bloem in een kom
  • 2
    - maak een kuiltje in het midden van de bloem en voeg daarin de gist,ei en melk aan toe
  • 3
    - voeg er de suiker,zout en boter aan toe
  • 4
    - kneed langzaam deze ingrediënten er onder door
  • 5
    - kneed langzaam beetje bij beetj de rest van de bloem erbij
  • 6
    - doe het deeg in een andere kom, bestuif met wat bloem en dek af met een handdoek
  • 7
    - laat 20 minuten rijzen
  • 8
    - haal het deeg uit de kom en bestuif je werkplek et wat bloem kneed het deeg daarna ongeveer 5 min.
  • 9
    - maak 9 bolletjes (ongeveer allemaal even groot) en laat 10min rijzen1
  • 0
    - rol de bolletjes uit tot ze ongeveer 15cm lang zijn en laat 5min. rusten 1
  • 1
    - na de rustpauze rol ze uit tot ze ongeveer 30cm lang zijn en vorm daarmee de vlecht met 3 strengen1
  • 2
    - strijk de vlechten in met wat eigeel en laat 35 à 40min rijzen 1
  • 3
    - bak 10 tal minuten op een voorverwarmde oven va 230 °C1
  • 4
    - haal uit de oven en laat afkoelen

vlechtbrood is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Zelfgebakken vlechtbrood
60 min - Lunchgerecht
Bekijk recept
Vlechtbrood
1uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Kaas-tomatenvlecht
20 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Vlechtbrood met maanzaad
30 min Lunchgerecht
Bekijk recept

Zelfgebakken vlechtbrood
60 min - Lunchgerecht
Bekijk recept
Vlechtbrood
1uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Kaas-tomatenvlecht
20 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Vlechtbrood met maanzaad
30 min Lunchgerecht
Bekijk recept