Solo-pannenkoeken - uit 1963

4
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng de bloem met het bakpoeder in een kom.
  • 2 Voeg er het snuifje zout, de griessuiker en 2 pakjes vanillesuiker aan toe.
  • 3 Giet er stilaan onder voortdurend roeren de halve liter melk bij.
  • 4 Meng alles goed door elkaar met behulp van een eierklopper.
  • 5 Roer nu één voor één de eierdooiers erdoor en vervolgens 125 gram licht gesmolten solo.
  • 6 Klop de eiwitten tot sneeuw en meng ze er voorzichtig onder.
  • 7 Gebruik voor de eerste pannenkoek een weinig solo en giet een kleine pollepel deeg in een goed verwarmde pan. Voor de volgende pannenkoeken is geen vetstof meer nodig omdat in het bereide deeg reeds solo verwerkt is. Dien warm op bestrooid naar eigen smaak.

Solo-pannenkoeken - uit 1963 is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Quarte-quartcake met Solo
60 min Nagerecht
Bekijk recept
Solo pannenkoeken
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Cakejes (Bron: Solo.be)
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met kruidige Solo-topping
30 min Bijgerecht
Bekijk recept