Ananas advocaattaartje om te smullen.

8
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Het lijkt wel weer zomer in je mond, wanneer je een hap neemt van dit ananas-advocaattaartje. Fris, zoet en zonnig. Wie kan de verleiding weerstaan?
  • 2 Leuk om te maken met Pasen en de taart te versieren met Paaseitjes.
  • 3 Maar de taart is ook in deze tijd niet te versmaden en...... eens even GEEN oven nodig.
  • 4
    Voorbereiding
  • 5 Week de gelatine in koud water.
  • 6 Vet de bakvorm dun in met de olie en bekleed de bodem met lange vingers.
  • 7 Laat de ananas uitlekken, maar vang het sap op.
  • 8 Pers de halve citroen uit.
  • 9 Breng het ananassap met het citroensap aan de kook, neem de pan van het vuur en los de uitgeknepen gelatine hierin op.1
  • 0 Laat het gelatinemengsel afkoelen.1
  • 1
    Voorbereiding
    swijze1
  • 2 Pureer de ananas (of hak hem heel fijn) en schep het door het gelatinemengsel. Roer de monchou los en meng het gelatinemengsel erdoor. Klop de slagroom stijf met de suiker.1
  • 3 Schep de advocaat door de slagroom en spatel het gelatinemengsel erdoor.1
  • 4 Doe het geheel in de bakvorm zodra het begint op te stijven.1
  • 5 Laat het in de koelkast helemaal opstijven (minimaal 2 uur).1
  • 6 Bestrooi de bovenkant voor het serveren met poedersuiker.. Zonder alcohol?Vervang dan de avocaat door vanillevla.1
  • 7 Wil je een frissere smaak? Kies dan voor vanillekwark.

Ananas advocaattaartje om te smullen. is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Club Sandwich ’Made in USA’
10 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Sandwiches van de koe
10 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Boerenbrood
Bijgerecht
Bekijk recept
Salade met makreel en rode biet 
Bekijk recept

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tropische kip salade
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept