1 Het lijkt wel weer zomer in je mond, wanneer je een hap neemt van dit ananas-advocaattaartje. Fris, zoet en zonnig. Wie kan de verleiding weerstaan?
2 Leuk om te maken met Pasen en de taart te versieren met Paaseitjes.
3 Maar de taart is ook in deze tijd niet te versmaden en...... eens even GEEN oven nodig.
4Voorbereiding
5 Week de gelatine in koud water.
6 Vet de bakvorm dun in met de olie en bekleed de bodem met lange vingers.
7 Laat de ananas uitlekken, maar vang het sap op.
8 Pers de halve citroen uit.
9 Breng het ananassap met het citroensap aan de kook, neem de pan van het vuur en los de uitgeknepen gelatine hierin op.1
0 Laat het gelatinemengsel afkoelen.1
1Voorbereiding swijze1
2 Pureer de ananas (of hak hem heel fijn) en schep het door het gelatinemengsel. Roer de monchou los en meng het gelatinemengsel erdoor. Klop de slagroom stijf met de suiker.1
3 Schep de advocaat door de slagroom en spatel het gelatinemengsel erdoor.1
4 Doe het geheel in de bakvorm zodra het begint op te stijven.1
5 Laat het in de koelkast helemaal opstijven (minimaal 2 uur).1
6 Bestrooi de bovenkant voor het serveren met poedersuiker.. Zonder alcohol?Vervang dan de avocaat door vanillevla.1
7 Wil je een frissere smaak? Kies dan voor vanillekwark.
Ananas advocaattaartje om te smullen. is een recept van Solo Open Kitchen