2 Maak het brokkeldeeg. Meng de bloem met het bakpoeder, de Maïzena Plus en de suiker in een kom. Snijd de harde Solo in blokjes en voeg deze met de melk toe aan het mengsel in de kom. Kneed het deeg snel goed door. Rol het, zodra het soepel is, tot een bal en laat het een half uurtje rusten.
3 Rol het deeg met een deegroller uit op een met bloem bestoven werkblad. Bekleed de taartvorm met het deeg en prik het deeg met een vork in. Bak het deeg blind gedurende 20 minuten. Neem uit de oven en schakel de temperatuur terug naar 150°C.
4 Bereid de vulling. Meng hiervoor de Maïzena Plus met de melk en de suiker en breng aan de kook. Neem het mengsel van het vuur. Voeg de plattekaas en 1 eierdooier toe en breng het al roerend terug aan de kook. Haal het mengsel dan direct opnieuw van het vuur en schenk het in een kom.
5 Voeg de in rum geweekte rozijnen toe aan het plattekaasmengsel. Klop twee eiwitten tot stevige sneeuw en schep voorzichtig door de massa. Vul hiermee de voorgebakken bodem.
6 Klop de overgebleven eierdooier met een klein scheutje melk los en bestrijk hiermee de bovenkant van de taart. Bak de taart nog 60 minuten in de oven. Bestrooi met poedersuiker en serveer.