2 ~ Klop de boter samen met beide suikers in een kom tot een licht en luchtig mengsel.
3 ~ Voeg vervolgens het ei en het vanille extract toe, en mix goed, tot het ei geheel is opgenomen in het mengsel.
4 ~ Meng in een andere kom de droge ingrediënten.
5 ~ Doe deze bij het boter/ei mengsel, en mix alles tot een glad beslag.
6 ~ Spatel als laatste de chocolade blokjes (m&n,... ) erdoor.
7 ~ Maak met twee lepels bolletjes met een diameter van ongeveer 3-4 cm.
8 ~ Doe deze in een diepvriesdoos, en vries het deeg voor zeker 4-5 uur in.
9 (Als je de cookies gewoon wilt bakken, verwarm dan de oven voor op 175°C (hetelucht) en bak de cookies in 11-14 minuten. Laat ze eerst 5 minuten afkoelen op de bakplaat en leg ze vervolgens op een koelrooster.)1
0 Cupcakes:1
1 ~Verwarm de oven voor op 175 °C (hetelucht, ong. 15-20°C hoger bij een elektrische oven)1
2 ~Mix de boter en de suiker luchtig. Hiervoor is het belangrijk dat de boter zacht is.1
3 ~ Doe vervolgens een voor een de eieren erbij. Mix niet op een te hoge snelheid en ook niet te lang, maar zorg er wel voor dat de eieren goed zijn opgenomen in het mengsel.1
4 ~Voeg het zelfrijzend bakmeel en de melk toe. Voeg het in delen toe, afgewisseld door wat melk 1
6 ~ Verdeel het beslag over 10 - 12 muffinvormpjes, afhankelijk van het gewenste formaat van de cupcakes en het formaat van de vormpjes.1
7 ~ Als je het beslag van de cupcakes over de muffinvormpjes hebt verdeelt, pak je je cookie dough uit de vriezer en leg je in elk cakeje een bolletje van dit deeg.1
8 ~ Bak de cakejes 12 - 15 minuten in het midden van de oven. 1
9 ~ Probeer de oven niet voor die tijd te openen, 2
0 ~ Na ong. 12 minuten prik je even met een saté prikker in het midden van een cakeje. ~~ druk even zachtjes met je vinger op het midden van het cakeje. Als deze terug veert en er zit geen beslag aan de saté prikker, dan zijn de cakejes goed.~Haal ze uit de oven. Laat ze nog 5 minuutjes in de muffinvorm staan. Zet ze daarna op een rooster en laat ze volledig afkoelen.(bij chocolade cupcakes vervang je 125 gram zelfrijzend bakmeel door 100 gram zelfrijzend bakmeel, en 20-30 gram cacao)