appel-amarettodessert met boterkoekjes

4
15 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 schil de appels en doe ze in blokjes
  • 2 bak ze in de solo, samen met een eetlepel citroensap, een eetlepel speculooskruiden (of kaneel), de bruine suiker en een flinke geut amaretto
  • 3 laat ze 10 minuutjes rustig stoven en laat dan nog 2 minuten de rozijntjes meestoven
  • 4 verdeel dit appelmengsel over 4 dessertglazen
  • 5 maak het mascarponemengsel: meng de mascarpone met de vanillesuiker, een eidooier, 10 eetlepels amaretto en 6 verkruimelde boterkoekjes
  • 6 verdeel dit mengsel bovenop het appelmoesje in je glazen
  • 7 verkruimel de laatste 4 boterkoekjes en verstrooi deze bovenop het afgekoelde mascarponemengsel
  • 8 zet in de koelkast tot je serveert

appel-amarettodessert met boterkoekjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Boterkoekjes
10-20 min -
Bekijk recept
Italiaanse Boterkoekjes
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Boterkoekjes
20-30 min -
Bekijk recept
Boterkoekjes Met Jam
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept