Engelse Pie met pruimen

4
45 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Roer in een kom de Solo met de suiker en de Maïzena tot een gladde massa. Voeg er 150 ml melk aan toe en roer opnieuw. Zeef de bloem op het beslag, voeg een snuifje zout toe en kneed alles goed door tot je een stevig, homogeen zanddeeg krijgt. Laat het deeg en uurtje afgedekt rusten in de koelkast.
  • 3 Was de pruimen, ontpit ze en snijd ze in maantjes. Bestrijk een vuurvaste schotel met Solo vloeibaar en doe er de pruimen in. Snijd het vanillestokje doormidden, schraap er de zaadjes uit en voeg ze toe aan de pruimen. Pers het sap uit de halve limoen en voeg het samen met de suiker toe aan de pruimen. Meng alles goed door elkaar.
  • 4 Haal het zanddeeg uit de koelkast en rol het uit tot de grootte van de vuurvaste schotel. Leg het deeg op de vuurvaste schotel en druk het vast op de randen. Snijd eventueel overtollig deeg weg. Klop het eigeel los en bestrijk er het deeg mee. Prik het deeg een paar keer in met een scherp mes. Schuif de schotel in de oven en bak ongeveer 20 minuten, tot het zanddeeg goudgeel kleurt.
  • 5 Serveer warm: schep op elk bord een portie pruimen met een laagje van het krokante deeg.

Engelse Pie met pruimen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Zoetkruidig varkensvlees
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige mini-oliebollen
115 min-
Bekijk recept
Romige vanillevla met pruimencompote
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Toastjes met foie gras en pruimencoulis
Snack
Bekijk recept

Engelse vispastei
30 min-
Bekijk recept
Engelse afternoon tea
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemberkrullen
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Engelse zalmboter
50 min Lunchgerecht
Bekijk recept