Tarte tatin van mango

4
45 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in blokjes van ongeveer 2 centimeter.
  • 3 Verhit een eetlepel Solo vloeibaar in een antikleefpan en doe er de mangoblokjes in.
  • 4 Strooi er de helft van de kristalsuiker over en laat een vijftal minuutjes zachtjes stoven tot de mangoblokjes lichtjes beginnen te karameliseren. Neem de pan van het vuur.
  • 5 Bestrijk een lage bakvorm van 24 cm diameter met Solo vloeibaar. Verdeel hierover de gestoofde mangoblokjes en de Solo wikkel in kleine blokjes. Bestrooi met de resterende kristalsuiker.
  • 6 Rol het vel bladerdeeg open en leg het op de mangoblokjes. Druk het voorzichtig tegen de wand van de bakvorm en snijd het deeg eventueel wat bij als het over de randen hangt. Prik een paar keer in het deeg met een scherp mes, zodat de stoom kan ontsnappen.
  • 7 Schuif de taart in de oven en bak ze gaar in een 20-tal minuten. Neem de taart uit de oven en stort ze uit op een bord, zodat de mango aan de bovenzijde komt te liggen.

Tarte tatin van mango is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Mango-frambozenjelly's
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Rijstsouffle met mango
90 min Nagerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept

Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mini tarte tatin met kerstomaten
35 min Snack
Bekijk recept
Tarte tatin met vijgen en walnoten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Tarte tatin van asperges en gebakken schelvis
2 uur-
Bekijk recept