Kaasstengels met serranoham

12
20 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Beleg een ovenrooster met bakpapier en stel de oven in op 225 gr
  • 2 Halveer elk plakje bladerdeeg zodat je 12 gelijke reepjes hebt.
  • 3 Leg op elke reep een plak serranoham.
  • 4 Snijd dan elke reep in de lengte in tweeën.
  • 5 Pak een strip aan beide uiteinden voorzichtig vast en draai nu tegengesteld je handen om een 'schroef' te maken. Doe dit met alle strips en leg ze op het rooster met bakpapier .
  • 6 Bestrijk alle strips met een losgeklopt ei en bestrooi ze met de kaas en het komijnzaad.( Wees uiterst matig met de djintan anders wordt het gauw te overheersend)
  • 7 Schuif het ovenrooster met de stengels in de oven en bak ze in circa 10 minuten goud bruin.
  • 8 Serveer ze in een glas
  • 9 Tip De stengeltjes kun je van te voren al maken.1
  • 0 Bedek het rooster met aluminiumfolie zodat het bladerdeeg niet kan uitdrogen.1
  • 1 Vlak voordat je gasten komen bak je ze dan even af.1
  • 2 Zowel koud als lauwwarm zijn ze vreselijk lekker.1
  • 3 Ik heb deze stengeltjes al vaak gemaakt en ze vlogen weg.Leuk om te maken trouwens.1
  • 4 .

Kaasstengels met serranoham is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Heldere bouillon met cantharellen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Burrata met boule beurre en geroosterde tomaatjes
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met spinaziesaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperbruschetta met serranoham en mosterd-appelmoes
35 min
Bekijk recept

Knolselderij-crèmesoep
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Courgettesoep
Bekijk recept
Geroosterde-paprikaroom met kaasstengels en salade
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Wildbouillon met fijne groenten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept