2 Maak de chocoladeroom. Smelt de chocolade au bain marie. Klop de room samen met de suiker tot yoghurtdikte en voeg er de gesmolten chocolade aan toe. Spatel er het cacaopoeder onder en laat een halfuurtje opstijven in de koelkast.
3 Klop de eieren en de suiker luchtig au bain marie. Haal uit de bain marie en blijf de massa nu kloppen tot ze afgekoeld is. Voeg er de melk aan toe. Zeef de bloem op de massa en spatel hem er voorzichtig onder tot je een homogeen beslag krijgt.
4 Neem een keukenkwastje of een stukje keukenpapier, bestrijk een bakplaat lichtjes met Solo vloeibaar en bestuif ze met bloem. Giet het mengsel op de bakplaat, strijk het wat open met een spatel en bak de biscuit een tiental minuten in de oven. Haal de biscuit voorzichtig van de bakplaat, laat hem afkoelen op een rooster en snij hem in 3 langwerpige plakken. Bestrijk elke plak biscuit met een laag chocoladeroom en zet ze op mekaar zodat je een hoge balkvorm krijgt. Werk je kerststronk af door hem helemaal met de chocoladeroom te bestrijken. Laat ongeveer twee uur verder opstijven in de koelkast.
5 Verdeel de kerststronk in plakjes en serveer ze als perfecte afsluiter van je kerstdiner.