Zoek
Abrikozen-perencrumble
4
40 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
150 ml appelsap
150 gr gedroogde abrikozen
4 rijpe handperen
125 gr bloem
100 gr witte basterdsuiker
100 gr boter in blokjes
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 190"C.
2
Verwarm het appelsap zonder te koken en wel de abrikozen
3
hierin.
4
Boor de klokhuizen uit de peren,schil de peren en halveer ze in de lengte.
5
Leg ze met de bolle kant naar boven naast elkaar in de schaal of vorm.
6
Leg de abrikozen ertussen.
7
Meng de bloem met de basterdsuiker en wrijf de boter erdoor tot een kruimelig deeg.
8
Verdeel de grove deegkruimels over de vruchten.
9
Bak de crumble in 20-25 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.1
0
Serveer het gerecht warm. Lekker met een bol roomijs of kaneelijs.1
1
Tips1
2
. Vervang 25 gram van de bloem door geraspte1
3
kokos.1
4
. Week de abrikozen eens in thee.1
5
. Met appel en/of mango is deze crumble1
6
ook heel lekker.
Abrikozen-perencrumble is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Peren-amandelcrumble met kardemom
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Frisromige appel-perencrumble
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Appel-perencrumble
30 min
Nagerecht
Bekijk recept
Perencrumble met karamelcrème
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Abrikozen blechkuche
2 uur-
Nagerecht
Bekijk recept
Zelfgebakken vlechtbrood
60 min -
Lunchgerecht
Bekijk recept
Nigiri sticky rice sushi
2 uur-
Nagerecht
Bekijk recept
Opgerolde zuidvruchtentaart met kaneelglazuur
25 min
Nagerecht
Bekijk recept