1 over voorverwarmen op 180°C - springvorm invetten met boter
2 verkruimelde koekjes, boter, 2 el suiker en kaneel goed mengen en over de bodem van de vorm verdelen en licht aandrukken.
3 in een kom de kaas glad kloppen, geleidelijk suiker toevoegen en goed vermengen. Eieren 1 voor 1 toevoegen en tot gladde vulling kloppen.
4 chocolade smelten met 2 el slagroom en tot gladde saus roeren.
5 chocolade - en roomkaasmengsel goed mixen? Zure room, zout, koffie, opgelost in de koffielikeur, en vanille toevoegen.
6 terug glad maken en in de ingevette vorm schenken.
7 50min in het midden van de oven bakken. Laat hem niet te gaar worden, hij moet in het midden nog een beetje zacht blijven. (hij wordt nog een beetje steviger bij het afkoelen)
8 Oven uitzetten en de cake nog 45min in de oven laten staan (je kan de oven op een kiertje zetten maar let op : de cake zakt makkelijk in). Uit de oven halen en 12u in de koelkast zetten.
9 voor de cappucinoroom: slagroom tot pieken kloppen, vervolgens glaceersuiker en 2 el koffielikeur erdoor kloppen. 1
0 Net voor serveren de bovenkant van de taart met de cappucinoroom garneren.
Chocoladecheesecake (met cappucinoroom) is een recept van Solo Open Kitchen