1 Met bladerdeeg kan je alle kanten op. Je kan er zoete gerechten mee maken of hartige, zoals deze uienquiche. In deze uienquiche zitten drie verschillende soorten ui, witte-, rode- en bosui.
2 Begin met het voorverwarmen van je oven op 200 graden. Vet een bakvorm in met een bakspray/boter/olie en leg hierin de plakjes bladerdeeg. Prik daarna met een vork wat gaatjes in het bladerdeeg.
3 Snijd vervolgens de bosuien, witte uien en rode uien in ringen.
4 Fruit de uien even in een pan iets zachter zonder te kleuren.
5 Verdeel de inhoud van de pan in de bakvorm op het bladerdeeg.
6 Meng de eieren met de slagroom, bieslook, knoflookpoeder en een snufje zout/peper. Giet het slagroommengsel over de uien in de bakvorm.
7 Zet de uientaart voor ongeveer 35-40 minuten in de oven totdat deze goed gaar en mooi bruin is geworden.
8 lekker als lunch met wat salade.
9 Ook als hoofdgerecht met een stukje vlees of vis en groente naar keuze.