Hartige taartjes van spinazie, ricotta

8
70 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een muffinvorm in met boter en leg wat bakfolie op een bakplaat.
  • 2 Gebruik een schaar om de cherrytomaten in kleine bundeltjes te knippen, laat hierbij de steeltjes intact. Leg de cherrytomaten op de bakplaat en sprenkel er wat olijfolie overheen gevolgd door peper en zout naar smaak.
  • 3 Als je diepvries spinazie gebruikt dan leg je de spinazie in een zeef en knijp je er zoveel mogelijk vocht uit. gebruikt. Bij verse spinazie is dit niet nodig, maar moet je wel de spinazie fijn snijden. Meng de spinazie met de feta, ricotta, gesneden sjalotten, dille en geraspte citroenschil in een grote kom. Voeg de eieren toe en roer deze goed door. Kruid het mengsel naar smaak met peper en zout.
  • 4 Leg de plakjes bladerdeeg op een schoon werkoppervlak. Snijd elk plakje bladerdeeg kruislings in 4 stukken. Leg de gesneden stukken bladerdeeg op elkaar en snijd deze ook weer doormidden zodat u in totaal 48 stukken heeft van ongeveer dezelfde vorm en grootte. Dek de stukken bladerdeeg af met een schone theedoek gevolgd door een vochtige theedoek (zodat het bladerdeeg niet uitdroogt).
  • 5 Strijk wat gesmolten boter over een stukje bladerdeeg en leg deze in de ingevette muffinvorm, leg het stukje bladerdeeg zo neer dat het bladerdeeg tot boven de muffinvorm komt. Herhaal deze stap 5 maal per vorm zodat de zijkant van de muffinpan helemaal bezet is met bladerdeeg. Vul het bladerdeeg met het spinazie-kaas mengsel en zet deze gedurende 30 minuten in de oven. Zet vervolgens de bakplaat met cherrytomaten bij de hartige taartjes en bak deze gedurende 10 tot 15 minuten mee totdat deze zacht worden. Serveer de hartige taartjes warm uit de oven met een klein takje geroosterde cherrytomaten.

Hartige taartjes van spinazie, ricotta is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Hartige broodtaartjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentequiche
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige appelbollen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept