3 Mix de boter, suiker en zout tot het een zacht romig mengsel is.
4 Voeg het ei toe en mix tot dit helemaal opgenomen is.
5 Mix vervolgens de bloem erdoor.
6 Kneed het deeg nog even zodat zich een bal vormt.
7 Laat het deeg voor gebruik in een stuk folie of plastic zak opstijven in de koelkast, minimaal een paar uur maar een nacht is ook prima.
8 Leg het deeg 10 minuten voor je het gaat uitrollen uit de koelkast. Kneed het zo min mogelijk door.
9 Strooi eerst een laagje bloem op het aanrecht, druk daar het deeg op plat en rol het verder uit. Wanneer je roller aan het deeg plakt kun je ook wat bloem op je deeg strooien.1
0 Steek koekjes uit en leg ze op een bakplaat die met bakpapier bekleed is. Strijk nog wat losgeklopt ei over de koekjes en strooi er de amandeltjes over.1
1 Bak 8-10 minuten op 180 graden. De koekjes zijn klaar als de randjes net lichtbruin beginnen te kleuren. Wanneer de koekjes net uit de oven komen zijn ze nog zacht. Tijdens het afkoelen worden ze pas knapperig.1
2 Als de koekjes afgekoeld zijn dan strijk je er met een borstel wat abrikozen jam tussen 1
3 ( wel eerst even laten koken en door een zeefje halen )1