2 Rasp een halve citroen. Pers de hele citroen uit. Was de nectarines, snijd ze in blokjes en leg ze op een diep bord. Bestrooi met basterdsuiker en besprenkel met het citroensap. Zet koel weg.
3 Klop in een beslagkom de eieren met de suiker, de margarine, de citroenrasp en het kaneel. Voeg de slagroom toe, en voeg beetje bij beetje de Maïzena® Plus toe. Zorg ervoor dat er een mooi homogeen deeg ontstaat.
4 Vet een ronde taartvorm (Ø 20 cm) in en doe het deeg hierin. Zet de taart gedurende 30-35 minuten in het midden van de oven. Laat het fruit uitlekken en bewaar het sap.
5 Haal na 15 minuten de taart uit de oven en leg het fruit op het deeg. Laat de taart verder bakken tot het eind van de baktijd. Laat de taart goed afkoelen en haal hem dan uit de vorm.
6 Laat het vruchtensap zachtjes inkoken tot het stroperig wordt. Besprenkel de vruchten bij het opdienen met een paar lepels van de siroop.
7 (*) Raadpleeg bij de fabrikant of deze glutenvrij is.
Nectarinetaart met kaneel en citroen is een recept van Solo Open Kitchen