Zoek
Cupcakes met limoen en ricotta
6
35 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
voor 12 cupcakes :
4 el poedersuiker
250 ml slagroom
150 gr zelfrijzende bloem
3 tl bakpoeder
1 grote limoen
100 gr zachte gezouten boter
180 gr fijne griessuiker
5 el ricotta
2 grote eieren
1/2 tl zout
Bereiding
1
Meng de poedersuiker onder de slagroom en klop stijf , en meng de bloem met het bakpoeder en rasp de schil van de limoen erbij .
2
Pers het limoensap uit in een aparte kom en zet opzij .
3
Klop de boter met de suiker licht en luchtig , voeg de ricotta toe en klop nog een minuutje of twee door met de mixer.
4
Verwarm de oven voor op 180°C.
5
Scheid de eieren en voeg de dooiers toe aan het ricottamengsel , klop door tot de eidooiers volledig zijn opgenomen.
6
Doe een mespuntje zout bij de eiwitten en klop stijf .
7
Voeg beetje bij beetje de bloem en het limoensap aan het deeg toe en spatel daarna het eiwit voorzichtig door het beslag.
8
Zet de vormpjes in de muffinbakplaat en vul ze voor de helft met het beslag en bak 25 minuten in de oven en laat erna volledig afkoelen.
9
Vul een spuitzak met de slagroom en maak een mooie toef op de cupcakes , maak af met een stukje limoen of limoenzeste .1
0
Eet smakelijk :)
Cupcakes met limoen en ricotta is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Ovenpasta met frisse ricotta
30 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelentaart met spek
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cupcakes met spek en bieslook
1u5 min
Nagerecht
Bekijk recept
Vanille cupcakes
20 min -
Bekijk recept
Limoen-cheesecupcakes
1 uur-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paascupcakes
30 min-
Bekijk recept