class="list--recipeimages">1. Verwarm de oven voor op 180°C (elektrische oven).
2. Breek de chocolade in heel kleine stukjes. Maak 100 g aardbeien schoon en snijd ze in kleine stukjes.
3. Zeef het meel boven een grote kom. Roer de Solo, de suiker, de eieren, een snufje zout en de aardbeienjam erdoor met een pollepel of mixer. Klop 4-5 minuten (pollepel duurt het langst) tot het mengsel smeuïg is.
4. Schep de stukjes chocolade en de stukjes aardbei erdoor.
5. Verdeel het beslag (met 2 lepels) gelijkmatig over de papieren cupcake-vormpjes in het bakblik. Bak de cupcakes in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen.
6. Klop de slagroom met 1-2 el poedersuiker stijf. Schep of spuit op elk cupcakeje een bergje slagroom en garneer met een aardbei.
Witte chocolade- en aardbeiencupcakes is een recept van Solo Open Kitchen