- verwarm de oven voor op 170°C"},{"@type":"HowToStep","text":"3.
- meng de 200g bloem met 1 eetlepel olie, 100g boter, 50 gram suiker, het pakje vanillesuiker en het ei"},{"@type":"HowToStep","text":"4.
- kneden tot een mooi uitrolbaar deeg "},{"@type":"HowToStep","text":"5.
- rol het deeg mooi uit (redelijk wat bloem gebruiken als je het direct wil uitrollen) tot een dikte van ongeveer 3 mm"},{"@type":"HowToStep","text":"6.
- neem een grote springvorm boter ze in en doe er wat bloem in - - gebruik de buitenste rand om een mooie bodem uit te snijden leg het zanddeeg vervolgens mooi op de plaat"},{"@type":"HowToStep","text":"7.
- de overschot van het deeg rol je ook uit deze mag gewoon op een oven plaat gelegd worden"},{"@type":"HowToStep","text":"8.
- zet al het deeg in de oven gedurende 20-30 min (OPGELET laat het niet te lang in de oven anders wordt het deeg zo hard als een steen)"},{"@type":"HowToStep","text":"9. STAP 2: Coulis"},{"@type":"HowToStep","text":"10.
- warm de bosvruchten, frambozencoulis en de 2 soeplepels confituur op (microgolf of op het vuur)"},{"@type":"HowToStep","text":"11.
- mix alles tot een homogene massa"},{"@type":"HowToStep","text":"12.
- zeef de coulis zodat alle pitjes verwijderd zijn uit de coulis"},{"@type":"HowToStep","text":"13. STAP 3: taartvorm"},{"@type":"HowToStep","text":"14.
- snijdt de tip van de boudoirs af zodat ze mooi rechtop kunnen staan (gooi deze niet weg!)"},{"@type":"HowToStep","text":"15.
- wrijf de zanddeegbodem in met wat coulis (liefst gebruik maken van een borsteltje)"},{"@type":"HowToStep","text":"16.
- dompel de niet gesuikerde kant van de koekjes in de coulis en plaats ze mooi tegen de rand van de springvorm (met de coulis langs de binnenkant). Doe dit tot je heel de rand hebt afgewerkt."},{"@type":"HowToStep","text":"17. STAP 4: het beslag"},{"@type":"HowToStep","text":"18.
- klop de 38cl volle room op met 100 gram suiker tot een stevige slagroom"},{"@type":"HowToStep","text":"19.
- voeg de mascarpone toe aan het slagroommengsel en meng dit zacht onderelkaar tot er geen klonters meer zichtbaar zijn (dit kan wel even duren!!)"},{"@type":"HowToStep","text":"20.
- warm 3/4 van de coulis weer op en voeg de 2 pakjes gelatinepoeder toe, meng dit lang en krachtig zodat er geen klonters in het mengsel zitten- voeg het coulismengsel toe aan het mascarpone-slagroommengsel en meng dit zacht onderSTAP 5: afwerken van de taart- verkruimel het resterende zanddeeg samen met de afgesneden boudoir toppen- doe 2/3 van het mascarponemengsel in de taartvorm en verdeel gelijkmatig- doe er een stevige laag kruimels over (boudoir-zanddeegmensel) en druk dit ietwat aan- giet wat coulis over het verkruimelde deeg (laat nog wat over voor de afwerking)- doe de rest van het mascarponemengsel erover en verdeel gelijkmatig- strooi wat kuimels op de bovenkant van de taart en rasp er wat witte chocolade overSTAP 6: opstijven en laatste afwerking voor aansnijden- laat de taart overnachten in de koelkast (dan is ze makkelijker te snijden zonder dat ze uit elkaar zal vallen) maar bij tijdsnood is een minimum van 4 uur vereist!- druppel de resterende coulis op de bovenkant van de taart en leg er wat verse frambozen op- verwijder de zijkanten van de springvorm (nu weet je pas echt of ze gelukt is!) TIP: laat de taart liefst op de bodem van de springvorm staan anders heb je veel kans dat de taart niet meer heel is na het transportEn smullen maar :)"}],"recipeYield":"6 "}