2 Klop de eiwitten met de kristalsuiker tot sneeuw in een mengkom.
3 Meng in een tweede kom de poedersuiker, het amandelpoeder, de witte bloem en de Maïzena. Spatel het eiwit voorzichtig door het amandelmengsel tot je een glad en luchtig beslag hebt.
4 Bekleed de bakvorm met bakpapier en giet het beslag hierover uit. Strijk het glad met een paletmes.
5 Bak de amandelbiscuit 20 minuten in de oven.
6 Bereid intussen de boterroom. Klop de eieren en de poedersuiker met de handmixer op volle kracht tot een zeer luchtige massa. Schraap de zaadjes uit het vanillestokje en voeg ze toe aan het eiermengsel. Voeg hierna de koude boter/Solo in kleine klontjes toe en mix alles op lage snelheid tot een gladde crème.
7 Haal de amandelbiscuit uit de oven en laat hem afkoelen op een taartrooster.
8 Snijd de biscuit na afkoelen in 2 gelijke delen en bestrijk één deel met een dikke laag van de boterroom. Leg de andere biscuithelft erop en werk af met een laagje poedersuiker.