2 Zeef de Maïzena en de bloem erbij en voeg het ei toe. Meng alle ingrediënten goed door elkaar met een spatel. Kneed het deeg daarna in een vijftal minuten met de vingertoppen tot een homogeen geheel. Kneed niet langer dan nodig is, omdat het deeg dan taai kan worden.
3 Zet de kom afgedekt op een warme plaats en laat het deeg ongeveer 3 uur rusten.
4 Verwarm de oven voor op 180°C.
5 Druk het deeg wat plat met de handpalmen en rol het uit tot een lap van ongeveer een centimeter dik. Steek er zoveel mogelijk handjes (of andere koekjesvormen) uit.
6 Bekleed een bakplaat met bakpapier en bak de koekjes in 15 minuten goudbruin en krokant in de oven.
7 Laat ze afkoelen op een rooster. Zalig bij de thee, de koffie of een glaasje Elixir d’Anvers…
8 * Antwerpse Handjes zijn een beschermd streekproduct, wat betekent dat je de handjesvorm niet in de winkel vindt. Maar uiteraard kan je die thuis gewoon vervangen door een koekjesvorm die je zelf leuk vindt.