Antwerpse Handjes

6
50 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng in een kom de zachte Solo met de suiker.
  • 2 Zeef de Maïzena en de bloem erbij en voeg het ei toe. Meng alle ingrediënten goed door elkaar met een spatel. Kneed het deeg daarna in een vijftal minuten met de vingertoppen tot een homogeen geheel. Kneed niet langer dan nodig is, omdat het deeg dan taai kan worden.
  • 3 Zet de kom afgedekt op een warme plaats en laat het deeg ongeveer 3 uur rusten.
  • 4 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 5 Druk het deeg wat plat met de handpalmen en rol het uit tot een lap van ongeveer een centimeter dik. Steek er zoveel mogelijk handjes (of andere koekjesvormen) uit.
  • 6 Bekleed een bakplaat met bakpapier en bak de koekjes in 15 minuten goudbruin en krokant in de oven.
  • 7 Laat ze afkoelen op een rooster. Zalig bij de thee, de koffie of een glaasje Elixir d’Anvers…
  • 8 * Antwerpse Handjes zijn een beschermd streekproduct, wat betekent dat je de handjesvorm niet in de winkel vindt. Maar uiteraard kan je die thuis gewoon vervangen door een koekjesvorm die je zelf leuk vindt.

Antwerpse Handjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Pizza met ham en artisjok
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met gehaktballetjes
Bekijk recept
Salade met twee soorten asperges en croutons met geitenkaas
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Rijstdessert met vruchtencompote
10 min Nagerecht
Bekijk recept

PH De perfecte keuken - Antwerpse handjes met
60 min Nagerecht
Bekijk recept
Antwerpse Husselpot
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Antwerpse Rooie Saus
20-30 min -
Bekijk recept
Ongekookte Antwerpse pudding
0 min
Bekijk recept