Sinaasappel-wortelmuffins

12
50 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

class="list--recipeimages">1. Verwarm de oven voor op 180°C (elektrische oven).

2. Schil de wortel dun en rasp boven een grote kom op een fijne rasp.

3. Zeef het meel, het zelfrijzend bakmeel en een snufje zout erboven. Voeg de andere ingrediënten voor de muffins toe en meng alles met een pollepel of mixer goed door elkaar.

4. Verdeel het beslag (met 2 lepels) gelijkmatig over de papieren muffinvormpjes in het bakblik. Bak de muffins in de voorverwarmde oven in 35-45 minuten goudbruin en gaar.

5. Was, terwijl de muffins in de oven staan, de sinaasappel met warm water. Rasp de schil dun op een fijne rasp boven een steelpan. Pers de sinaasappel uit boven de geraspte schil in de pan, voeg de suiker toe en kook al roerende tot de suiker is opgelost. Laat de siroop van het vuur af even staan tot de muffins gebakken zijn.

6. Snijd bovenin elke muffin een kruis en giet de sinaasappelsiroop (ca. 1 el per muffin) er heel langzaam in (als het te snel gaat neemt de muffin de siroop niet op). Serveer de muffins warm of koud.

Sinaasappel-wortelmuffins is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Vijgen-wortelmuffins
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Wortelmuffins met ham en olijven
15 min Snack
Bekijk recept
Wortelmuffins met pecannoten
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Vijgen-wortelmuffins
30-60 min -
Bekijk recept

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Vispakketjes met sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept