1 Een heerlijke, zomerse taart van 25 cm in doorsnee met roomkaas en rabarber.
2 En deze taart is een perfecte frisse zomerse taart. Een makkelijke biscuitbodem, een romige vulling en heerlijke, zoetzure rabarber. Deze rabarbertaart kan ook erg goed als dessert geserveerd worden.Je kunt het beste mooie, roze stelen rabarber voor deze taart gebruiken, dat staat beter dan groene rabarber.
3 Verwarm de oven voor op 190°C.
4 Was de rabarber en snij de stelen in stukken van 2 – 3 cm. Vet een ovenschaal in en leg de stukken in de ovenschaal. Bestrooi met de kristalsuiker en hussel door elkaar. Bedek de schaal met aluminiumfolie (zonder dat de folie de rabarber raakt) en zet hem 35 – 45 minuten in de oven of totdat de rabarber zacht is.
5 Maak ondertussen de bodem. Maal de biscuitjes fijn in een keukenmachine of stop ze in een plastic zak en sla ze fijn met een deegroller. Smelt de boter in de magnetron en meng door de biscuitjes heen. Duw het mengsel in een springvorm of taartvorm met een losse bodem (24 – 25 cm) en zorg dat je het biscuitmengsel ook 1 – 1,5 cm tegen de rand van de taartvorm duwt. Zet de vorm in de koelkast.
6 Laat de rabarber helemaal afkoelen. Maak de vulling. Zeef de poedersuiker en meng met de roomkaas en de slagroom in een hoge kom. Klop met mixer tot een romig mengsel (zonder klonten) en totdat het mengsel lobbig is.
7 Schep de roomkaasvulling in de biscuitbodem. Gebruik een spatel of een schuimspaan om de rabarber voorzichtig op de bovenkant van de taart te leggen. Besprenkel eventueel nog met wat sap van de rabarber. Bewaar de taart in de koelkast.